آموزش اینترنت

ساخت وبلاگ

بخش اول:                                        آموزش اینترنت

شبکه:  به دو یا چند کامپیوتر متصل به هم شبکه گفته می‌شود.

انواع شبکه:  با‌سیم، بی‌سیم

شبکه با‌سیم: اتصال در این شبکه با استفاده از کابل صورت می‌گیرد.

شبکه بی‌سیم: اتصال در این شبکه با استفاده از خطوط تلفن یا ماهواره صورت می‌گیرد.

ü شبکه محلی(LAN)

ü شبکه منطقه‌ای(MAN)

ü شبکه وسیع(WAN)

 
انواع شبکه از لحاظ وسعت منطقه تحت پوشش:  

شبکه محلیLAN (Local Area Network): اتصال یک سری از کامپیوترها در محدوده‌ی معینی مثل یک ساختمان، تشکیل یک شبکه LAN   می‌دهند. به علت ارتباط مستقیم و فاصله کوتاه کامپیوترها از یکدیگر سرعت تبادل اطلاعات در این نوع شبکه ‌ها بسیار است.

شبکه منطقه‌ای MAN (Metropolitan Area Network): این شبکه از اتصال کامپیوترها در محدوده‌های وسیع‌تر از شبکه محلی است، مثلاً محدوده‌ی یک شهر. سرعت تبادل اطلاعات (سرعت ارتباطی) این گونه شبکه‌ها متوسط است. ارتباط این کامپیوترها معمولاً از طریق دستگاهها و تجهیزات ویژه مخابراتی انجام می‌شود.

شبکه وسیع WAN (Wide Area Network): در این شبکه‌ها اتصال کامپیوترها  معمولاً از طریق ماهواره یا خطوط فیبر نوری برقرار می‌شود.

شبکه اینترنت: اینترنت بزرگترین شبکه کامپیوتری موجود در جهان است که از میلیونها کامپیوتر شخصی ، مسیریاب (Router) و تجهیزات مخابراتی تشکیل شده است. سابقه ایجاد اینترنت به سال 1986 بازمی‌گردد. در این سال ارتش امریکا برای تبادل اطلاعات نظامی ، شبکه‌ای به نام آرپانت بین مراکز نظامی ایجاد نمود که این پروژه با موفقیت انجام شد. شبکه اینترنت تا قبل از سال 1992 فقط دارای متن بود، اما از این سال به بعد تصویر، صدا ،موسیقی،فیلمهای گوناگون ،انیمیشن و غیره نیز به آن اضافه شد. این شبکه جهانی دارای کتابخانه بسیار بزرگی است که کتابخانه مجازی نامیده می‌شود. در این شبکه هر نوع اطلاعاتی به صورت یک کتاب درکتابخانه ذخیره می‌شود. کتابهای این کتابخانه برخی کوچکند و برخی بزرگ، برخی پر از تصویرها و طرحهای رنگارنگ، و برخی فقط شامل متن هستند.این اطلاعات در رایانه‌های خدمات شبکه پراکنده‌اند.

شبکه اینترانت: اینترانت یک شبکه خصوصی و مبتنی بر پروتکل و قوانین شبکه اینترنت است که به صورت محدود و ویژه‌ای برای کاربردهای خاص ایجاد می‌شود و به شبکه اینترنت متصل نیست مانند شبکه ارتباطی آموزشگاهها و مدارس کشور.

ü Dial-up

ü Leasedline

ü DSL

انواع اتصالات(اشتراک‌گیری) به اینترنت

Dial-up: در کشور ما کاربران خانگی از طریق خط تلفن که اصطلاحاً Dial-up گفته می‌شود به اینترنت وصل می‌شوند. برای این منظور می‌باید با مراجعه حضوری به شرکت‌های ارائه دهنده‌ی خدمات اینترنتی(ISP) و تکمیل فرمهای مربوط  به اشتراک یا خرید کارت‌های اعتباری مخصوص ، نام کاربر(User ID) و کلمه عبور(Password) مخصوص خود را دریافت می‌کنیم تا با کمک آن بتوانیم از طریق سایت شرکت مذکور به اینترنت متصل شویم.

Leasedline: یک ارتباط دائمی و اختصاصی میان کاربر و اینترنت است که بوسیله مخابرات تامین می‌شود، در حقیقت بجای اینکه هر بار برای اتصال به اینترنت شماره‌گیری کرده و به ISP خود وصل شوید، مخابرات یک کابل دائمی و اختصاصی از محل شما تا ISP موردنظر  در اختیار شما قرار میدهد و اتصال شما با اینترنت را از این طریق برقرار می‌کند. مزیتی که این نوع اتصال دارد این است که شما یک پهنای باند اختصاصی برای خودتان دارید و ارتباطات Dial-up معمولی هستند. پهنای باند یک اتصال Leasedline از 64k تا 4M متغیر است.

DSL (Digitalsubscriberline): فناوری نسبتاً جدیدی است که امکان انتقال اطلاعات با سرعت بالا را با استفاده از خطوط فعلی تلفن ایجاد می‌کند. با استفاده از DSL امکان انتقال داده با سرعت بالاتر از 8MHz فراهم است.مودمهای DSL در انواع مختلفی مثل ADSL ، SHDSL ، GSHDSL ،IDSL ، MDSL و ...  موجود هستند که با توجه به نوع و کاربرد و عوامل دیگر می‌توان آنها را انتخاب کرد.

 

سرویس‌های ADSL

محبوب‌ترین فناوری پهن‌باند که امروزه در نقاط مختلف جهان مورد استفاده قرار گرفته DSL نام دارد و بر اساس یک آمار رسمی، تا پایان بهار 2004 بیش از 30 میلیون مشترک در جهان را به‌خود اختصاص داده و رشد آن بیش از دو برابر دیگر روش‌های متکی بر پهنای باند بوده است. فناوری DSL یکی از روش‌هایی است که امروزه برای اتصال به ‌اینترنت با سرعت بالا مورد استفاده قرار می‌گیرد و این امکان را به کاربر می‌دهد که با خطوط معمولی تلفن، ضمن دسترسی به اینترنت پرسرعت از امکان دریافت صدا و تصویر با کیفیت بالا نیز استفاده کنند. یکی دیگر از انواع این فناوری ADSL نام دارد که در آن سیستم‌های سخت‌افزاری مخصوصی با نام DSLAM در پست‌های مراکز مخابراتی نصب می‌شوند تا به این وسیله امکان اتصال مشترکان به سیستم‌ یاد شده فراهم شود. این سیستم به کمک کابل‌های تلفنی راه‌اندازی می‌شود و به‌همین خاطر از نظر هزینه برای دولت و کاربران بسیار قابل قبول است.

اگرچه در حال حاضر سیستم‌های ADSL اینترنت پرسرعت را در اختیار همه کاربران قرار داده‌اند، شرکت‌های پشتیبان ادعا می‌کنند که تنها از یک‌پانصدم امکانات بالقوه سیم‌های موجود برای انتقال اطلاعات در سیستم ADSL استفاده می‌کنند. یک سیستم ADSL قادر است تا پهنای باند 1/1 مگاهرتزی خطوط مسی را به کانال‌های چهار کيلوهرتزی تقسيم کند. این فناوری آخرين کانال را به ارسال صدا و فاکس‌ اختصاص می‌دهد و 256 کانال ديگر را برای انتقال دوطرفه اطلاعات به‌کار می‌برد که از این طریق 64 کانال را برای خط ارسال اطلاعات و 128 کانال ديگر را جهت دريافت اطلاعات مورد استفاده قرار می‌دهد. به‌طور کلی اگر سیستم ADSL از 192 کانال چهار کيلوهرتزی استفاده کند، سرعت اینترنت را به حدود 9 مگابيت در ثانيه خواهد رساند که این بهترین حالت ممکن برای این قبیل سیستم‌هاست.

در حال حاضر سرعت خطوط ADSL در بهترين حالت ممکن دو مگابيت در ثانيه است که در عمل، اطلاعات یکپارچه ديجيتالی را به اطلاعات موازی در دو سر انتقال اطلاعات تبديل می‌کنند.


به‌طور کلی باید توجه داشت که عواملی نظیر فاصله ارتباطی و نوع سيمی که در این ارتباطات مورد استفاده قرار می‌گیرد، می‌تواند در سرعت انتقال اطلاعات خطوط پهن‌باند ADSL تاثیرگذار باشد. در حال حاضر با استفاده از نرم‌‌افزارهایی که قابلیت فشرده‌سازی اطلاعات را دارند امکان ارسال اطلاعات با سرعت بیشتر در سیستم‌های مذکور مهیا شده است.

مزایای خطوط ADSL شامل امکان اتصال به اینترنت با 40 برابر سرعت خطوط Dial-up، ارتباط پرسرعت بدون نیاز به کابل اختصاصی جدید، عدم نیاز به شماره‌گیری، عدم پرداخت هزینه پالس مکالمه، اشغال نشدن خط تلفن، ارتباط پرسرعت برای ایجاد شبکه‌های خصوصی vpn، امکان استفاده از خدمات ویدئویی آنلاین، ارتباط پرسرعت در حین مکالمه با تلفن و امکان ارتباط پرسرعت بدون قطع اتصال و به‌طور دایم می‌شود.


از ابتدای راه‌اندازی خطوط پهن‌باند افزایش سرعت اینترنت مهم‌ترین هدفی بوده که مسؤولان همواره دنبال می‌کرده‌اند. به هر حال روی کار آمدن فناوری ADSL یکی از مواردی بوده که توانسته تا حدودی به این مسئله پاسخ دهد. ADSL به فناوری خاصی اطلاق می‌شود که با توجه به کابل‌های تلفنی قدیمی که در منازل مورد استفاده قرار می‌گیرد عمل می‌کند. با نصب یک سیستم ویژه داخل پست مخابراتی هر منطقه، مشترکان تلفن آن منطقه به‌سادگی خواهند توانست بدون استفاده از هرگونه سخت‌افزار و یا نرم‌افزار‌ ویژه‌ای از مزایای سرویس ADSL که سرعت اینترنت را تا چند برابر افزایش می‌دهد بهره‌مند شوند.


به عقیده بسیاری از کارشناسان، ADSL تنها سیستم موجود است که می‌تواند بدون استفاده از زیرساخت‌های پیچیده مخابراتی بیشترین سرعت را در اختیار کاربران قرار دهد. سیستم ADSL تنها نیاز به یک مودم ویژه دارد که پس از برقراری ارتباط، تنها هزینه ثابت خط ADSL به شکل ماهانه و با توجه به پهنای باند دریافتی محاسبه می‌شود. از جمله مزایایی که خطوط ADSL در اختیار کاربر می‌گذارد، امکان برقراری ارتباط تلفنی حین استفاده از اینترنت است. کاربران می‌توانند ضمن برخورداری از اینترنت پرسرعت، برای ارتباط تلفنی همیشه آزاد و در دسترس باشند. باید توجه داشت که در این سیستم هزینه تلفن تنها در صورت استفاده از تلفن محاسبه می‌شود و به استفاده از خط ADSL ارتباطی ندارد.

کاربردهای اینترنت: بازدید از شرکتها ، مراکز دولتی ، موزه‌ها ، خواندن خبر(CNN) ، ثبت نام و انتخاب واحد ، جستجو در کتابخانه‌ها ، دریافت نرم افزار ، خرید ، تماشای تلویزیون و گوش دادن به کانالهای رادیویی ، تبادل پیام ، انجام مباحثه و ...
برچسب‌ها: wan, adsl, lan, Router, شبكه شرایط فروش و قیمت نهایی سایپا کوییک ۴۲ میلیون تومان اعلام شد...
ما را در سایت شرایط فروش و قیمت نهایی سایپا کوییک ۴۲ میلیون تومان اعلام شد دنبال می کنید

برچسب : اینترنت, نویسنده : alishafag بازدید : 128 تاريخ : چهارشنبه 24 آبان 1396 ساعت: 3:36