آموزش اينترنت 2 url موتورهاي جستوجو و ...

ساخت وبلاگ

آشنایی با URL(Uniform Resource Locator):

به آدرس منحصر بفرد هر صفحه Web در اینترنت URL می‌گویند. مثال:

http://www.irantvto.com/index.htm

این یک URL است.

این URL از سه قسمت تشکیل شده است:

1-   //:http  (Hypertext Transfer Protocol): پروتکل انتقال صفحات وب را http گویند. از پروتکل های مهم دیگر می‌توان به https(پروتکل انتقال امن صفحات وب) که به منظور انجام فعالیتهای مالی-تجاری استفاده می‌شود،همچنین پروتکل ftp (File Transfer Protocol) که برای انتقال فایل در اینترنت بکار می‌رود اشاره کرد.

2-     Irantvto.com : حوزه یا Domain می‌باشد.

                           

                             نام سرور میزبان می‌باشد.

                    نشان می‌دهد که این Web سایت از سوی یک شرکت ارائه شده است(میدان)

.org              سازمان       .net              شبکه    .gov             دولت    .edu             مراکز آموزشی

نکته : کشورها نیز میدان‌های متفاوت دارند مانند: .ir (ایران) ،  .us (امریکا) ،  .fr(فرانسه) ، .de(آلمان) ،  .ca(کانادا)

نکته: www مخفف World Wide Web به معنی صفحه گسترده جهانی می‌با‌شد.

3-     index.htm : معنای عمومی آن فهرست است و معنای اختصاصی آن شاخص. نام صفحه اصلی Web سایت است.

 

 تعریف مرورگر(Browser):

 نرم افزاری است که صفحه Web را دریافت کرده و آن را بصورت گرافیکی نمایش می‌دهد و امکان حرکت صفحات وب را به کاربر می‌دهد.

انواع مرورگر:    Interner Explorer (IE) : معمولاً از این نوع مرورگر استفاده می‌کنیم.

                     Netscape

 

 

 

آشنایی با پنجره اصلی IE :

 

سرویس جستجوی دایرکتوریها ( Directories ):


دایرکتوریها یک سلسله بانکهای اطلاعاتی هستند با لینکهایی به وب سایت مرجع. که این وب سایتها بوسیله اشخاص در زمان حال بوجود آمده است و بر اساس قانون مختص به سرویس جستجو طبقه بندی می شود.


Yahoo مادر همه دایرکتوریها است.

 Look smart هم کاملاً عمومی است و این دایرکتوری را می توانید در سایتهایی مانند MSN پیدا کنید.

دایرکتوریها بسیار مفید هستند زمانیکه شما بیش از یک مفهوم یا توصیف برای آنچه که جستجو می‌کنید ندارید.


صفحه اول معمولاً مقالات مورد نظر را به شما می دهد. اکنون از میان مقاله های موجود می توانید مقاله مورد نظر خود را بیابید و آدرس مقاله یا صفحه یا سایتی را که برای شما جالبتر است انتخاب کنید و شروع به خواندن کنید اگر شما این شکل جستجو را برای پیدا کردن اطلاعات در زمینه مورد علاقه خود انتخاب کردید و به این روش سایتی را کشف کردید باید به خاطر داشته باشید که شما واقعاً آن متنی را که پیدا کرده اید جستجو نکرده اید بلکه متنی را که شامل تیتر سایت و توصیف آن است جستجو کرده اید . اینها (تیتر و توصیف آن ) بوسیله تنظیم کننده دایرکتوری و اغلب مبنی بر پیشنهاد صاحبان سایتها ساخته شده است.البته بعضی از دایرکتوریها اگر نتوانند در خواست شما را پاسخگو باشند اطلاعاتی را از موتورهای جستجو برای شما پیدا می کنند.

موتورهای جستجو ( Search Engines ) :


موتورهای جستجو موتورها یا روباتهایی هستند که صفحات وب ( Web pages ) را می پیمایند و صفحات جدید را پیدا می کنند.این روباتها صفحات وب را می خوانند و تمام یا قسمتی از متن را در یک بانک اطلاعاتی یا فهرستی که شما امکان دستیابی به آن را داشته باشید قرار می دهند هیچکدام از آنها تمام شبکه را پوشش نمی دهند ولی بعضی از آنها واقعاً بزرگ هستند.


بازیکنان اصلی در این زمینه عبارتند از : Alta vista , Google, Fast All the Web , Askjeeves , Inktomi.


موتورهای جستجو باید اولین انتخاب شما باشد زمانیکه دقیقاً می دانید که بدنبال چه چیزی می گردید. آنها همچنین قسمت خیلی بزرگتری از وب را در مقایسه با دایرکتوریها می پوشانند.


هر چند فرق میان دایرکتوریها و موتورهای جستجو آنقدر که در گذشته مشخص بود اکنون نیست همه دایرکتوریهای جستجو نتایج جستجو را ابتدا از موتورهای جستجو پیدا می کنند و اگر در آن جا جستجو موفق نبود به سراغ دایرکتوری خودشان می روند مثلا «Yahoo» از موتور جستجوی "Google" برای این منظور استفاده می کند.


از طرف دیگر بعضی موتورهای جستجو اطلاعات را از دایرکتوریهای جستجو تهیه می کنند قبل از اینکه از بانک اطلاعاتی موتورهای جستجو اطلاعاتی را به شما بدهند.


Ask Jeeves  سعی می کند جوابها را به سئوالات شما از زبان طبیعی بانک اطلاعاتی خودش بیرون بکشد. یعنی یک سری پاسخها به به پرسشهای متداول را در خود دارد.


 Lycos , Google , Aol به شما قابلیت دسترسی به دایرکتوریای باز را می دهند Alta Vista , MSN یک سری سلسله دایرکتوری دارند مشابه Yahoo اینها بر اساس Look smart directory ساخته شده اند اگر آنچه را که جستجو می‌کنید نتوانستید پیدا کنید نتایج را در سایتهای مشابه برای شما پیدا خواهد کرد.

Metasearch engines   :


همچنین سرویسهای Metasearch وجود دارند مانند search.com و یا Metacrawler که مربوط به GO2NET و یا Meta search وب سایت Pandia .


Meta search engine ها در یک زمان در چندین موتور جستجو و دایرکتوری بدنبال پاسخ شما می گردند و سعی می کنند مناسبترین پاسخ را از بین همه بیرون بکشند.


ممکن است برای شما استفاده از یکی از آنها مفید واقع شود فقط برای اینکه یک دیدگاه کلی از آنچه در خارج از یک موتور جستجو به تنهایی بدست می آورید.


مشکل بیان جمله و کلمات در موتورهای جستجو است به هر حال این ممکن است از یک موتور جستجو تا موتور جستجوی دیگر فرق کند و این به این معنی است که فرا موتور جستجو ( Metaserch engine ) سعی خواهد کرد سئوال شما را به زبانی که هر موتور جستجو می فهمد ترجمه کند اما اغلب این گونه عمل نمی کند.


برای جستجوهای پیچیده شما مستقیماً باید موتور جستجوی مناسب برای آن را پیدا کنید همچنین توجه داشته باشید که Metasearch engine به شما قسمت کوچکی از نتایج هر یک از موتورهای جستجو را می دهد.


برچسب‌ها: url, search engine, Directories, Metasearch engines, مرورگر شرایط فروش و قیمت نهایی سایپا کوییک ۴۲ میلیون تومان اعلام شد...
ما را در سایت شرایط فروش و قیمت نهایی سایپا کوییک ۴۲ میلیون تومان اعلام شد دنبال می کنید

برچسب : اينترنت,موتورهاي, نویسنده : alishafag بازدید : 167 تاريخ : چهارشنبه 24 آبان 1396 ساعت: 3:36